preview

 

Ruimschoots ervaring in reportages en interviews met betrekking tot podiumkunsten, cultuur en met mensen die het leven mooier maken;

Ook beheer ik de nalatenschap van mijn vader: de tekenaar Cees Bantzinger (1914-1985), inclusief het organiseren van exposities en het onderhouden van contacten met musea en andere instellingen binnen de kunstwereld. Zie: www.ceesbantzinger.nl.

 

Levensloop:

Ik ben geboren in Amsterdam op 3 april 1959. Ik groeide op in Ouderkerk aan de Amstel en Amstelveen, waar ik in 1977 eindexamen gymnasium deed aan de Scholengemeenschap Casimir. Sinds 1984 woon ik in Amsterdam. Op 5 oktober 2015 ben ik getrouwd met Maarten Mater.

 

Opleiding:

  • Engelse Taal & Letterkunde en Theaterwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam en University College London (1980-1989). In Londen maakte ik ook als docent een jaar deel uit van de studierichting Nederlands.
  • De studie Theaterwetenschap, die ik voortzette na de kandidaatsbul Engelse Taal & Letterkunde, heb ik in 1989 in Amsterdam afgerond met de doctoraalscriptie Gijsbrecht is dood – Leve Gijsbrecht over de Gijsbrecht van Aemstel-traditie sinds 1968. Deze scriptie leidde tot mijn debuut in Het Parool op 24 december 1989, toen Gijsbrecht van Aemstel in de versie van Het Nationale Toneel op de televisie kwam.

 

Kwalificaties:

Brede kennis op het gebied van kunst, cultuur en theater (ook internationaal);

Goede taalvaardigheid (mondeling en schriftelijk goed Nederlands en Engels, redelijk Portugees)

Gewend om beslissingen te nemen;

Kwaliteit leveren;

Plannen en organiseren;

Gesprekken correct weergeven;

Werken met computers, bekend met social media en wordpress 4.3.1;

Communicatieve eigenschappen en netwerken;

Betrouwbaar, eerlijk en representatief;

Niet bang om te spreken in het openbaar;

Flexibel en dus bereid te werken op wisselende tijden en locaties;

Kan blind typen;

In het bezit van rijbewijs B-E.